web analytics

08.02.2024.

Gretta ,moj dragi kolega Jere Šešelja i moja malenkost nominirani smo za Porin u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe !

Pratim Porin od početaka i vjerujem da je ova godina rekordna po broju prijava i doista mi je drago da je glasačko tijelo prepoznalo ovaj iskren i pošten band !

30.10.2023.

BEARA_Bezobrazno lijepa.

Dragi moji.

Zadovoljstvo mi je predstaviti Vam drugi single mog glazbenog pop projekta BEARA.

Drugi je to single sa albuma Eclectic ( nakon Bolje sama iz lipnja ove godine) koji izlazi u studenom slijedeće godine i s kojim planiram obilježiti 35 godine svoje umjetničke karijere.

Bezobrazno lijepa prica je o ženama koje su lijepe u svojoj životnoj borbi bez obzira na dob i socijalni status .

Zahvaljujem AKC Medika i svim autorima graffita na dozvoli za snimanje glazbenog spota.

Bezobrazno lijepa drugi je single projekta BEARA sa albuma Eclectic.

Autor glazbe : Denis Mujadžić Denyken – Irena Kljajić

Autor teksta: Irena Kljajić

Aranžman, snimka, miks, produkcija & mastering: Denis Mujadžić Denyken

Vana Beara – vokal, prateći vokali

Ivan Mihaljevic Miha – gitare

Predrag Bobić Bleka – bas gitara

Matko Gaće- bubanj

Irena Kljajić – prateći vokali

Denis Mujadžić Denyken – gitare, programing

Video:

Snimatelj: Denis Mujadžić Denyken

Montaža i kolor korekcija: Denis Mujadžić Denyken

Kostimografija i art design: Irena Kljajić

Redatelj: Denis Mujadžić Denyken

8.10.2023.

Sinoc je bila dodjela nagrade “Srebrna pljoska” i party povodom 15 godina festivala Velika rock eksplozija u Booze & Blues clubu-u.
“Srebrnu pljosku” je primilo točno petnaest pojedinaca koji su svojim radom, entuzijazmom te velikom ljubavi prema glazbi uvelike doprinjeli poboljšanju i razvoju hrvatske urbane glazbene scene.
Cast mi je i zadovoljstvo biti medju nagradjenima poput mog starog suradnika Zdenka Franjica,kluba Mocvara,Vedran Meniga,Maja Milin Kosa,Dinko Cvoric Doringo i drugi.
Cestitam svima u borbi za kvalitetnu glazbu!

6.10.2023.

Moj danasnji interview u Novom listu.
Nakupilo se dosta toga u ovih skoro 35 godina…neka moja promisljanja ,osvrti ali i pogled unaprijed .
Hvala Claudia Boskovic i Novi list na profesionalno odradjenom novinarskom poslu!
 
Denis Mujadžić Denyken: ‘Ako mi je nešto nedostajalo u karijeri, to su živi nastupi’

28.6.2023.

 
Vana BEARA, foto: Denyken
Singl Beara – ‘Bolje sama’ najavljuje autorski album producenta Denisa Mujadžića Denykena kojim obilježava 35 godina karijere

Glazbeni producent Denis Mujadžić Denyken, koji sljedeće godine obilježava 35 godina karijere u kojoj je kao glazbeni producent surađivao s najvećim glazbenim imenima, prvim singlom BEARA – “Bolje sama” najavljuje svoj prvi autorski album.

Sljedeće godine obilježavam 35 godina svoje umjetničke karijere i mislim  da je u redu da nakon 300 albuma koje sam radio za svoje suradnike napravim jedan svoj, osobni, album mojih autorskih pjesama. Album će se zvati ECLECTIC što je indikativno za moj pristup ovom glazbenom materijalu. Bit će to pop album s kojim izlazim iz svoje „zone komfora“ rock producenta i  koji  donosi poprilčno raznolik glazbeni materijal s utjecajima bolje prošlosti od Motown zvuka 60-tih godina preko Steviea Wondera,  te disco produkcije 70-tih do synth pop zvuka 80-tih na tragu dua Eurythmics.

Album izlazi u studenom slijedeće godine, a do tada je planirana objava nekoliko singlova. Pjesme su to koje je Denyken skupljao dobar dio svoje glazbene karijere.

Kako sam kritičan u radu sa suradnicima posebno sam kritičan spram samog sebe i ono što mi je drago je da su te pjesme  izdržale test vremena i evo došlo je napokon vrijeme da se manifestiraju.” komentira Denis

Od sveg ovog ne bi bilo ništa da Denyken, kako kaže, nije imao sreću upoznati Vanu Bearu, mladu i izuzetnu vokalnu solisticu, čije je prezime, koje mu se učinilo zvučno i kozmopolitsko, iskoristio za naziv cijelog projekta. Kao prvi singl projekta pred nama je pjesma ‘Bolje sama’. Priča je to o ženi koja je napokon odlučila poslušati onaj tihi glas razuma umjesto bučnog i nametljivog glasa zaljubljenosti. Patnja je dobra učiteljica života i ovoga je puta izbor ‘Bolje sama’ nego ostati u odnosu koji samo donosi daljnju patnju.

BEARA – “Bolje sama”

Autor glazbe i teksta: Denis Mujadžić Denyken
Autor teksta: Irena Kljajić
Aranžman, snimka, miks, produkcija & mastering: Denis Mujadžić Denyken

Vana Beara – vokal, prateći vokali
Ivan Mihaljević Miha – gitare
Predrag Bobić Bleka – bas gitara
Irena Kljajić – prateći vokali
Denis Mujadžić Denyken – gitare, programing
Vjekoslav Magdalenić – sound design

Video:
Snimatelji: Denis Mujadžić Denyken i Ivan Mihaljević
Montaža i kolor korekcija: Denis Mujadžić Denyken
Kostimograf i stilist: Irena Kljajić
Redatelj: Denis Mujadžić Denyken

***
Denis Mujadžić Denyken u 35 godina karijere je kao glazbeni producent surađivao s imenima kao što su Hladno Pivo, Majke, Jinx, Vatra, Pips,chips & videoclips, Zabranjeno pušenje, Kojoti, Bajaga, Arsen Dedić, Rade Šerbedžija, Darko Rundek, Rambo Amadeus, Edo Maajka, Mile Kekin, Gretta, Josipa Lisac, Nina Badrić, Vanna, Severina i mnogi drugi.

Dobitnik je 6 nagrada Porin i 3 nagrade Crni Mačak kao najbolji glazbeni producent  i Rock Off nagrade za životno djelo 2023 godine.

BEARA  –  “Bolje sama”

5.5.2023.

Gretta predstavlj novi EP “Iluzija (Denyken Sessions)”!

28.3.2023.

Uskoro će biti predstavljen dokumentarac koji će beskompromisno i kvalitetno pokriti bogatu rock’n’roll scenu 90-ih godina. Nakon godinu dana snimanja ugledat će svjetlo dana na ZagrebDoxu, najvećem festivalu dokumentarnog filma u Hrvatskoj.

Film će 30. ožujka u 19.30 imati premijeru u Kaptol Boutique Cinestaru i zapravo je povijest entuzijazma i volje pojedinaca koji su kroz devedesete kročili uzdignute glave i nisu odstupali od svojih originalnih ideja stvarajući tako neke od najjačih momenata hrvatske glazbe uopće.

Ova donkihotska priča drugo prikazivanje doživjet će 1. travnja u 22:00 sata u sklopu ZagrebDoxa. Akteri filma su: Goran Bare, Damir Urban, Mile Kekin i braća Subošić iz Hladnog Piva, Davor Viduka i Alen Marin iz Kojota, legendarni gitarista Alen Kraljić, frontmen Overflowa Goran Živković, Miro Kusačić iz Messerschmitta, Romeo Đomlija iz The Spoons, glazbeni producent Denyken, Aleksandar Dragaš, Zdenko Franjić, Tomislav Šunjić.

https://www.tportal.hr/kultura/clanak/premijera-rock-dokumentarca-iz-sve-snage-na-zagrebdoxu-20230323

18.3.2023.

8.2.2023.

Tekst Hrvoja Horvata u Vecernjem Listu :

https://www.vecernji.hr/kultura/nagrada-za-zivotno-djelo-denykenu-producentu-najboljih-domacih-albuma-1655504

3.2.2023.

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO

https://www.rockoff.hr/novosti/1632-rock-off-nagrada-za-zivotno-djelo-denisu-mujadzicu-denykenu

Produced by Denyken

24.1.2023.

28.12.2022.

Music composed by Denyken

https://hrtprikazuje.hrt.hr/dokumentarci/ljudevit-gaj-10527125

10.10.2022.

Produced by Denyken

1.7.2022.

Directed by Denyken

7.6.2022.

Produced by Denyken

18.4.2022.

  Jedan od sugovornika u tekstu Dubravka Jagatica o HR rock sceni devedesetih u Nacionalu .

8.4.2022.

Produced by Denyken

3.12.2021.

Moj novi audio/video uradak !

17.11.2021.

Razgovor s dragim prijateljem.

30.8.2021.

Prvi single sa EP-a koji radim s Grettom.

12.11.2020.

Moja nova suradnja sa starim prijateljima

28.6.2020

                                  Mile Kekin – Sretni ljudi (spot kampanje)

( miksao i producirao )

7.4.2020

HLADNO PIVO & ONLINE FRIENDS – OVO ĆE PROĆI

Dragi moji .
Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti Vam ovaj projekt na kojem sam radio zadnjih desetak dana kao glazbeni producent i redatelj spota .
Moćna je to gomilica iza pjesme koja daje nadu i tjera nas da svi zajedno izdržimo,jer _ „Ovo će proći „!

Na poziv Hladnog piva odazvali su se; Ivanka i Mrle (Let 3), Remi (Elemental),
Saša Antić (TBF) , Edo Maajka, Dino Šaran (Letu štuke), Dubioza Kolektiv,
Gibonni ,Vojko V ,Rambo Amadeus , Amira Medunjanin ,znanstvenik Igor Rudan ,Zoran Šprajc , Shamso 69 (Brkovi), Soki (Elvis Jackson),Branko Golubović (Goblini), Irena Kljajić.

Zahvaljujem svima na profesionalnosti i velikoj kreativnosti u zadanim uvjetima 😊
Posebna zahvala dragoj prijateljici Danijela Ana Morić i gospodinu Dragi Havraneku te agenciji Cropix i njihovim fotografima na ustupljenim fotografijama !

I za kraj znakoviti Miletovi stihovi „ nikad više neću k’o prije bahato uzimati sreću zdravo za gotovo ..“

pozz

Denis

20.3.2020

Dragi moji ! S obzirom na okolnosti dobra je stvar da se čovjek može posvetiti i svojem hobiju …Ako nekoga interesira kako izgleda izrada jednog mog Woodie cijevnog gitarskog pojačala od početka do kraja napravio sam jedan mali video u kojem sam dokumentirao vizualno cijeli proces ! Stay safe ! pozz Denis

15.1.2020

DENYKEN 30

THE BEST OF

Dragi moji ! Trideset je godina karijere glazbenog producenta iza mene. Složio sam jedan video podsjetnik za Vas a i samom sebi da vidim da nisam džabe krečio 😊 Soundtrack je to dobrog dijela mog života i pomalo neko moje sentimentalno putovanje no vjerujem da će Vas pokoja od ovih pjesama na kojima sam imao čast i zadovoljstvo biti aktivni sudionik i same odvesti u taj neki, nadam se ,drag trenutak u kojem je bila bitna zvučna kulisa Vašeg života . B.Marley je rekao dobra stvar kod glazbe kada te „pogodi“ ne osjećaš bol i doista meni bi život bez glazbe bio pogrešan . A ako i postoji neke tajna ona jednostavna je ; amateri sjede i čekaju inspiraciju, mi ostali se dignemo i odemo raditi 😊 neka Vam ovo učini dan ! Denis

6.8.2019

Dragi moji ! U današnjem Nacionalu izašao je interview s Miletom i sa mnom o dokumentarcu ” Kako je (g)rađena kuća bez krova ” moj je to svojevrsni dnevnik snimanja,making of tog albuma..Rad na dokumentarcu Kako je (g)rađena kuća bez krova shvatio sam kao dobru priliku da cijeli proces nastanka jednog albuma na kojem radim kao glazbeni producent od samih početaka do kraja približim “žednom oku i uhu “vjerujući u njegovu zanimljivost i vrijednost, a s prvenstvenom namjerom da sa puno detalja “iza scene “prikažem naporan proces nastanka ovog albuma realno i iskreno donoseći sve uspone i padove (a koji u pravilu uglavnom ostaju malo dostupni široj javnosti..) ovo je film ceste kao što je i sam album jedan Kekinov pokušaj sviranog filma kroz deset vrhunskih pjesama i na neki način nosi sa sobom ono što kao autor filma zovem “emocionalna arheologija ” prateći Miletov put od odrastanja u Njemačkoj i Zagrebačkim Gajnicama do afirmacije kao vrhunskog kantautora !Želja mi je ove jeseni imati premijeru kao najbolji način obilježavanja 30 godina moje umjetničke karijere .(napomena ;Nacional se danas može kupiti u ZG ,a od sutra u ostatku HR ) Pozdrav svima !67725376_10219419861305109_7871459556348395520_n

June 2019.

U “sandwich-u” između Šerbedžija ! Formula je jednostavna : okruži se vrhunskim profesionalcima i onda izgleda kao da znaš što radiš 🙂 Hvala Rade i Danilo za veliki doprinos mom malom filmskom prvijencu !

IMG_1884

December 2018.

iz serijala Moj audio život :
Woodie HIWATT DR103 all tube amp i Grupa POLARIS Šibenik
Svjestan činjenice da većini vas nije sad baš nešto napeto gledati slike i videa cijevnih gitarskih pojačala osim onih par entuzijastičnih poput mene kojima je teško priznati da smo izumiruća vrsta..odlučio sam objaviti ipak ovaj post jer mislim da je priča doista nesvakidašnja.Dakle…
Imao sam nedavno zadovoljstvo napraviti ovo pojačalo jednom starijem kolegi
( ima ih i takvih 🙂 ) koji se zove Zoran Košuljandić i gitarist je šibenske grupe Polaris .Čovjek živi na otoku Kakan kraj Šibenika…
Za one koji ne znaju Hiwatt je pojačalo čiju su slavu pronijeli The Who i Pink Floyd i brutalno je glasno pojačalo prekrasnog clean-a, a njegov drive sound
pravi žitne krugove u radijusu od kilometra koliko je glasan 🙂
Kad je Zoran naručio preradu ovog pojačalo ( bio je izvorno” delanac” i head cab sam uzeo od donorskog ampa) u
mid ’70 Hiwatt Dr103 model bio sam skeptičan jer sam bio svjestan da ga neće imati gdje svirati zbog glasnoće na što me je Zoran umirio činjenicom da je on sa suprugom maltene sam na tom malom otoku i da osim galebovima nema kome smetati 🙂 Pojačalo će raditi na solarnu elektranu za vlastite potrebe koje je izvor struje tom cijelom domaćinstvu..
No ono što je zanimljivo pa i samoj guinessovoj knjizi rekorda je da je Zoran kao gitarist član banda Polaris punih 50 godina no još je zanimljivije da su oni 50 godina u istom sastavu dakle niti jedan član od osnutka se nije promijenio kroz sve te godine !! Što kažete na to 🙂 ?! Neke stvari se najbrže rade polako
Verdict ; Čini ono u što vjeruješ i vjeruj u ono što činiš. Sve ostalo je rasipanje snage i vremena.
ugodan Vam dan

Denis
fotografija banda Nikša Stipaničev

IMG_1642 IMG_1643 IMG_1645 POLARIS

October 2018.

Bila mi je velika čast i zadovoljstvo raditi s Miletom i Bajagom na ovom duetu “ATLANTIDA” koji će ,siguran sam,ostaviti pozitivni emocionalni trag  na ovim prostorima !

Dragi moji ! Nakon dvije godine intezivnog rada album Kuća bez krova danas je napokon vani.. Vašoj prosudbi na uvid u obliku cd-a ,a za dva tjedna će dobiti i svoje vinylno izdanje !Koristim ovu priliku da se javno zahvalim društvancu sa slike na fenomenalnoj suradnji kao i Yogi Lonich i Bajagi na sjajnom gostovanju ..mom dragom kolegi Bojan Pahljina i studiju RSL ,mastering majstoru Brad Blackwoodu i diskografskoj kući Menart !

IMG_0047

Nakon laganog, pomalo i romantičnog početka pjesme uz hipnotični gitarski vibrato, na refrenu vas dočeka teški čekić Alenovih bubnjeva, Petrovog petožičanog basa, fantastičnih Ivanovih gitara i glasa koji eto onako za sebe i samo utješno pjeva o tome da se ne okreće već usprkos svemu kroči naprijed.” – pjesmu opisuje Denis Mujadžić Denyken koji je snimao i režirao videospot te dodaje: “Sa svakim novim slušanjem jednostavno se prepustim ovom zaraznom spoju vrhunskog muziciranja i fantastičnog rock groove-a.”

Inače poznat kao cijenjeni glazbeni producent, o ulozi redatelja Denyken kaže: “Kao redatelju želja mi je bila sve sjajne atribute ove pjesme vizualizirati kroz dinamičan i kinetičan spot pomalo furioznog ritma te oštrih rezova, ekstremnih uglova kamere i osjetnog ubrzanja, ali i s elementima humora jer smo se, srećom, radeći na ovome usput i dobro zabavljali. To želim i Vama!”

May 2018.

Dragi moji ! Godinu dana nakon Reno-a 4 mala ali slozna je druzina ovo jutro izbacila novi single pod naslovom ATLAS sto Mile ga potpisuje,band fenomenalno odsvirao,dragi kolega Bojan Pahljina pomogao tonski zapisati,Gonzo pogurao sa slikom, a ja imao onu producentsku palicu i to je bio argument da me poslusaju tu i tamo..pa eto i vi poslusajte i pogledajte onako obavezno-neobavezno 🙂

February 2018.

Dragi moji! Evo bas mi javili da sam dobio nominaciju za Porin u kategoriji najbolje produkcije za moj rad na Reno 4 ,takodjer Mile je dobio nominaciju za pjesmu godine.Lijep osjecaj.Ova slika je dokaz da me se slusa za vrijeme snimanja..bas im pricam neki vic

28059529_10215070469133023_990834775351943851_n

December 2017.

Doista mi je bila čast i veliko zadovoljstvo kao producent biti dijelom ove fantastične suradnje o kojoj ćete ,vjerujem ,slušati i čitati ovih dana ! Soundtrack za zivot.
Josipa Lisac i Hladno pivo (official) @ studio PreSent … _Tour de force !TRIO Josipa Mile Denyken

September 2017.

BOLAJI BADEJO Lost In Summer

evo dragi moji nakon večerašnje službene premijere na CMC-u stavljam link na YT i Vama na prosudbu spota i pjesme kojim smo se Denis Kozlica i ja bavili ovo ljeto..(trebali smo se zvati Denis&Denis ali odnekud mi je to bilo poznato 🙂 hvala Želimir Babogredac,Nikolina Mazalin,Goran Martinac  na podršci pa ako Vam se svidja šerajte malo , podržite i komentirajte..trudili se jesmo !eh da i prije nego bilo tko pita..da I am sucker for trains:-) Uživajte !

June 2017.

SUNCOSTAJ by Denyken

Prigorje i Pokuplje su posebno lijepi u ovo doba godine pogotovo kad je “golden hour” ( hint: Days of Heaven -Terrence Malick),iskoristio sam ove duge dane da podijelim s Vama ovu ljepotu te sam ovo zamislio kao neku vrstu vizualne poezije. Nadam se da ćete uživati u ove tri i nešto minute !

Danas je suncostaj ili solsticij ..(eng.midsummer), dan kada se Sunce nalazi u zenitu iznad jedne od obratnica. Nad sjev. (Rakovom) obratnicom to je 21. lipnja..kada je na sjev. polutki dan najduži..Na taj dan nagnuta os naše planete Zemlje najbliža je Suncu. U mnogim kulturama Sunce se slavi kao simbol cijelog života. Vjerujući da u trenutku ljetnog solsticija ono ima najjaču snagu; drevni narodi Suncu u čast daju svoju pažnju…pozz Denyken

MUSIC BY DAVID HYDE

May 2017.

produced by Denyken

February 2017.

Denyken Sound & Vision

October 17, 2016.

Iz serijala MOJ AUDIO ŽIVOT donosim Vam svoj kratki video esej o jednoj
,po mom sudu , od najinteresantnijih glazbenih produkcija popularne glazbe !
Priča o pjesmi ” I am not in love ” grupe 10 CC .
Kako je nastala,snimljenja i koja je to posebna produkcijska tehnka korištena saznajte u ovom
malom glazbenom putovanju !
Starije ću podsjetiti , a mlađe možda podučiti o tome što čini neke pjesme tako posebnim i
velikim glazbenim djelima !
thanks for watching !!

October 12,2016

Mali podsjetnik na moje današnje predavanje u Vintage-u za sve koje zanima povijest i psihologija glazbene produkcije..pogledajte 1-minutni video za sve informacije ! dobro došli !

September 27, 2016.

ELECTRIC MUD @ WOODIE AMP SHOW

Evo prošlo je skoro godinu dana od Woodie Amp Show-a u klubu Sax pa je bio red da izbacimo i prvi single 🙂
Dakle za početak sa zadovoljstvom Vam predstavljam Electric Mud trio Krune Domaćinovića ( gitarist Majki ) s jednim njihovim autorskim instrumentalom ! Svirali su i Luka Presl – bubanj i Tomislav Majdak – bass !
btw amp na kojem svira Kruno je ” Howlin’ Wolf ” moja Woodie verzija Marshall JTM45/100 ( 4 X KT66 lampe ) na kojem je Hendrix svirao na Monterey-u ! Cab je Woodie 4 X12 ” sa G12m “blackbacks”
Uživajte !!